Create Blogger AMP HTML template install & download Accelerated Mobile Pages themes for Blogspot platform.

Kebakaran di Flat PKNS Pantai Dalam-Kerinchi

Kebakaran di Flat PKNS Pantai Dalam-Kerinchi. Kebakaran berlaku pada 31/10/2013 , jam 5 petang. Layan gambar dan video dulu.  Update : ...

Pentingkan Diri Sendiri : Lori Terbabas Di SKVE

Ada banyak sifat buruk dalam diri manusia. Slah satunya sifat mementingkan diri sendiri. Akibatnya menyusahkan orang lain. Walaupun dia ras...

Khurafatkah Aku

Khurafat adalah kepercayaan karut yang menyalahi ajaran agama yang diada-adakan dalam bentuk perbuatan. Ada yang percayakan adanya penunggu...

Wordless Wednesday #6 : Si Gembala Kerbau

Si Gembala Kerbau

Kasihnya Lelaki Kepada Anak Perempuan

Kita semua sudah sedia maklum, bahawa didalam hidup lelaki ada 3 wanita yang penting, pertama ibunya, kedua isterinya dan yang ketiga anak ...

Kehebatan Bomba Penyelamat KL

Hero adalah orang menyelamatkan orang lain yang berada di dalam kesusahan. Jasa anggota bomba, tak boleh kita lupakan. Mereka sentiasa '...

Cara Menukar Gambar Anak Anjing Di Smartphone Samsung

Satu Malaysia sudah kecoh, apabila dibongkarkan gambar anak anjing dalam smartphone Samsung . Ramai yang menpersoalkan kenapa diletakkan ga...

Seribu Makna Bahasa

Bahasa jiwa bangsa, betul, setiap manusia ada bahasa tersendiri dan unik. Ada pula loghat menghiasi bahasa. Setiap negeri dan daerah serta ...

Apa Itu Hak Asasi Manusia?

Hak asasi manusia adalah perkara yang dianggap sebagai hak kebebasan yang perlu dimiliki setiap manusia tidak mengira agama, sosial, warna ...

Edisi Jumaat : 7 Bahaya Lidah

Fungsi lidah adalah untuk bercakap, berkata-kata. Namum ada perpatah mengatakan lidah itu tajam umpama pedang dan lidah juga tidak bertulan...

6 Akibat Apabila Makan Terlalu Kenyang

Makan adalah sumber untuk badan kita menghasilkan tenaga. Jadi memang manusia diciptakan untuk makan. Tapi kita makan untuk hidup, bukan h...

Apa Kata Orang

Fitrah manusia adalah mahu hidup bebas tanpa ada belenggu atau terpenjara. Namum realiti kehidupan tidak begitu, ada yang dengan rela dipen...

Wordless Wednesday #5 : Sejuk Mata Memandang

Wordless Wednesday #5 : Sejuk Mata Memandang

Lelaki Ini Hidup Tanpa Duit

Mark Boyle, lelaki berbangsa irish ini hidup Tanpa duit . Beliau tiada pendapatan, tiada duit di bank dan tiada perbelanjaan. Lelaki in...

7 Tahun Kemarau

Sudahkah kita bersiap sedia untuk menghadapi 7 tahun musim kemarau. Ya 7 tahun, lama tempoh masa itu. Bekalan yang secukupnya harus kita pe...

Komen Pertama Di Youtube

Kita semua suka akan benda yang pertama. Seperti komen pertama di laman Youtube. Padahal semasa perkara itu dilakukan tiada siapa pun nak a...

Cara Meningkatkan Ranking Alexa Blog Baru

Ada yang bertanyakan aku cara meningkatkan ranking alexa , ada juga blog baru yang bertanya. Selepas aku buat entri pasal ranking alexa . Se...

Mujadafewa.my - The Lady Warrior

Pada mulanya aku sangat tertarik dengan blog ni sebab nama dia tu sangat unik. Aku tertarik nak klik dekat nama blog ni, sebab aku baca nam...

Ranking Alexa Bulan Oktober

Kenal tak logo dekat atas tu? Bagi blogger mungkin tidak asing lagi dan tak perlu aku perkenalkan panjang lebar. Setiap bulan aku serin...

Demi Masa

Demi masa, yang cukup tajam, menikam kita dari belakang, memaksa kita terus kedepan. Tanpa henti terus berdetik, sedetik yang berlalu takka...

Wordless Wednesday #4 : Mengejar Pelangi

Wordless Wednesday #4 : Mengejar Pelangi

Penjaga Kunci Pintu Kaabah

Tahukah anda siapa penjaga kunci pintu Kaabah. Mereka ialah daripada keturunan kabilah  Al-Syaibi atau Al-Syaibah . Keturunan ini sudah me...

Gambar Ibadah Haji 1953

Menunaikan Haji adalah ibadat yang kelima di dalam Rukun Islam. Walaupun menjadi rukun yang lima, tetapi toleran dalam Islam teserlah a...

Apa Itu Kiswah Kaabah

Kiswah adalah kelambu atau selimut Kaabah. Ia dipasang untuk melindungi Kaabah daripada kotoran, debu serta panas yang boleh merosakkan di...

Rahsia Lantai Masjidil Haram Tidak Panas

Pernah kah kita terfikir mengapa lantai marmar di Masjidil Haram tidak panas? Umat Islam boleh berjalan dengan selesa untuk tawaf, walapun ...
mail