blogger lelaki logo

Blogger Lelaki Popular Malaysia 2013

22 Komen
Senarai blogger lelaki popular malaysia ini aku buat bukan untuk menbandingkan sesama blogger, siapa yang bagus siapa yang tak bagus, tetapi ia lebih kepada sumber inspirasi bagi aku untuk berjaya seperti blogger ini pada suatu hari nanti. 

Blogger Lelaki Popular Malaysia 2013

Mereka ini diantara top blogger yang mendominasi arena blogging Malaysia. Blog mereka sentiasa penuh dengan pelawat. Ranking ini diambil berdasarkan ranking trafik Alexa. Sebenarnya ranking ini akan sentiasa berubah. Jadi aku ada lampirkan ranking Alexa untuk awal tahun 2013 dan pertengahan tahun 2013, untuk kita lihat blogger mana yang mendominasi carta hati aku.

Untuk awal tahun bulan Januari 2013, aku ambil artikel daripada Broframestone sebagai rujukan.

Blogger Lelaki Popular Malaysia 2013

Untuk pertengahan tahun , bulan Jun 2013 pula aku mengikut artikel daripada Edisiblogger sebagai rujukan.

Blogger Lelaki Popular Malaysia 2013



Dan ini pula ranking terkini yang aku sendiri ambil dari Alexa pada tarikh 8/9/2013 :-

1. Paultan.org - ranking 76 my & 11,654 global

2. BeautifulNara.com - ranking 100 my & 13,000 global

3. Blogserius.blogspot.com - ranking 126 my & 22,612 global

4. Mynewshub.my - ranking 141 my & 21,042 global

5. Amanz.my - ranking 170 my & 25368 global

6. Denaihati.com - ranking 178 my & 27,590 global

7. Fuh.my - ranking 201 my & 27,750 global

8. Penpatah.blogspot.com - ranking 202 my & 24,353 global

9. Rotikaya.com - ranking 212 my & 27,741 global

10. Ohbulan.com - ranking 229 my & 29,736 global

11. Hasrulhassan.com - ranking 242 my & 36,145 global

12. Ohtidak.com - ranking 284 my & 47,679 global

13. Ahmadfaizal.com - ranking 325 my & 49,231 global

14. Ohartis.com - ranking 353 my & 47,231 global

15. Benashaari.com - ranking 369 my & 55,409 global

16. Broframestone.com - ranking 410 my & 65,438 global

17. Beritaterkini.my - ranking 423 my & 88,233 global

Sepertimana ranking yang dibuat oleh Broframestone, aku tidak mengambil blog berunsur politik masuk ke dalam senarai ini. Dan pandai-pandai koranglah cari yang mana satu blogger lelaki didalam senarai ini...hu3

Banyak ranking yang telah berubah ada yang turun dan ada yang naik sepanjanh tempoh lapan bulan ini. Aku berharap suatu hari nanti nama Blogger Lelaki pula terselit dicelah-celah ranking ini sebagai blogger lelaki popular malaysia.

22 Komen untuk "Blogger Lelaki Popular Malaysia 2013"

avatar

Mudah.my paling popular cuba ko cek berapa rangking dia

avatar

itu dah termasuk dalam kategori lain la bro..hu3

avatar

Kali ini saya gagal untuk menempatkan 500 Alexa Ranking terbaik. Blog sudah ke laut. :-)

avatar

diorang memang terbaik!


Jom terjah sini Teknologi Punca Rakyat Gemuk

avatar

sempat kot bro nak kejar balik tu...

avatar

bro pun anatar yg terbaik jugak

avatar

memang handal masing-masing tu.. saya ntah bila nak masuk list..

avatar

samalah dengan aku pun..makan tahun la

avatar

hu3...blogger macam saya entah bila nka merasa macam nie

avatar

biar betul ni. cam tak percaya aje. haha..

avatar

MEMANG HANDAL LAH DIA ORANG NIH

avatar

alamak bro..merendah diri la pulak..salute bro

avatar

bro pun apa kurangnya

avatar

Semua yg tersenarai tu mantap2.. trafik ribu riban tu..

avatar

makan tahu la BL nak capai tahap dorang ni

avatar

susahnya nak compete.. hehe

avatar

hu3..berangan je dulu nak rebut ranking dorang ni..

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.