blogger lelaki logo

Cara Senaman Untuk Kempiskan Perut

46 Komen
Perut anda Buncit! Boroi! Gendut! Bulat macam orang mengandung 8 bulan! Meh kita kempiskan perut yang buncit itu. Biar jadi lelaki kacak dan menjadi idaman wanita diluar sana. Jom kita pikat awek-awek yang cun melecun diluar sana. Yang dah beristeri tu, jangan nak menggatal.

Perut buncit mungkin menjadi masalah kepada lelaki yang sudah berkahwin. Anak baru satu, tapi perut dah ikut buncit sekali dengan isteri mengandung. Orang lain yang mengandung, kita pun sekali ikut yer...

Banyak faktor yang menyebabkan perut makin buncit ni bagi lelaki yang dah kahwin. Pertamanya sebab isteri masak sedap-sedap dan banyak pula tu. Macam nak makan 4-5 orang sekali hidang. Mahu atau tidak kena habiskan juga. Lepas tu kerja dekat ofis asyik duduk je, bersenam pun malas. memanglah perut kita akan menunjukkan kemajuan yang cemerlang.

Cara Senaman Untuk Kempiskan Perut  Buncit

Kalu tidak dibendung dari awal masalah perut buncit ini, mungkin nak masuk anak kedua, makin menbonyotlah perut comel kita tu. Selain dengan bersenam kita juga perlu jaga bab makan. Nanti akan ceritakan lain kali pula bab nak jaga permakanan kita pula.

Ini dia dari Blogger Lelaki untuk lelaki. Tips cara senamana kempiskan perut buncit. Nanti korang ikut step by step langkah dibawah yer..semoga berjaya misi kita untuk kempiskan perut dan tampilkan six pack dengan perut yang menawan.

Tips cara senaman kempiskan perut buncit





1. Cycles


2. Knee Ups


3. Leg Raises


4. Reverse Crunch


5. Leg On Coach Crunches


6. Hip Trust


7. Cross Crunch


8. Reach and Touch


9. Cross leg reverse crunch



Selain itu boleh juga cuba teknik diet yang berkesan membakar lemak. Menjaga gaya permakanan kita juga amat penting. Serta kita juga perlu tahu cara untuk mengamalkan diet yang betul.

Amacam ada bran. Jangan lupa cuba tau. Senang sahaja kan cara nak kempiskan perut buncit. Cuma usaha yang gigih sahaja yang diperlukan. Sekian, Terima Kasih.

46 Komen untuk "Cara Senaman Untuk Kempiskan Perut"

avatar

yap, simple. Ramai leh tiru ni.

avatar

nak tiru tu senang bro..tapi nak maintain tu yg susah sikit...hahaha

avatar

Betul² . agak mencabar nak disiplinkan diri

avatar

Perkongsian menarik untuk semua...selalu sharing pasal gym exercise jer kita jumpa.

Takdak alasan utk malas kan?

Sedikit perkongsian mengenai kepentingan omega 3 dlm diet dalam pengurusan berat badan di blog saya


www.mamasyafi.wordpress.com

avatar

wow. gambar siap bergerak lagi. nice2. hehe. tq

avatar

assalam,macam mana nak tahu sama ada ia menjadi atau x?

avatar

assalam,macam mana nak tahu sama ada ia menjadi atau x?

avatar

Assaolammualaikum...BL,

nice tip2 nie utk kempiskan perut yang boroi..

mselim3

avatar

Ietih nak ikot bro mcm nk patah pinggang adoiii

avatar

Tq bro. Berguna juga info yang diberikan. Boleh juga dipraktikkan serba sedikit. Saya pun sebenarnya boleh lah cakap buncit juga.Hehe. Lepas
kahwin terus naik. Happy kot.

Saya ada nampak satu produk kat laman web nih

www.malaysiatrendshop.com

Produk mencegah perut buncit.Berkesan serta merta untuk menyorokkan keboroian. Hehe.
Teringin gak nak beli. Bukan apa, kalau nak pegi meeting, jumpa klien atau buat presentation, confident sikit & nampak tough.
Kalau yg belum kahwin tu, time dating kalau pakai , fuuuh mesti tough kan.Hehehe

Kalau ada member2 yg pernah cuba guna, boleh lah share2 experiencenya kan. Mana tau semua jadi macho lepas ni.

Tq

avatar

Bagusnya tips ni, bukan untuk lelaki jer, orang pompuan pun boleh buat :)
Maceh share!

avatar

Tumpang share entri best ni yer... :P

avatar

Sebenarnya banyak je latihan ataupun exercise yg boleh dipraktise kan walaupun hanya berada di opis je..
Takperlu nak kena g gym ataupun taman..
Kena selalu konsisten dan kawal pemakanan je..
Untuk taknak boroi terlalu ketara la..
Kalau nak sampai berketul-ketul tue mmg wajib ke gym la..
Hehehe..

avatar

nmpk je senang.saya sekrg ni ngah buat squat.senang tapi azabnya.huhuhuhuhu.menggigil kaki.tap nak juga try yang ni kot berjaya..

avatar

Nampk senang jer senaman ni...tp rasa nk tercabut semua otot2.hihihihihi

avatar

Kaum hawa pun elok juga buat ni nak kempiskan perut. saya la tu :)

avatar

Wahh, bagus ni..Boleh amalkan juga.. Ada sebahagian juga suami saya dah mula amalkan..Alhamdulillah, memang berkesan.. Perut buncit tiada berbanding rakan dia yang lain.. Thanx share pelbagai senaman ni yer..^_^

avatar

Mari beramal.

Kalau tidak memang kekal membuncitlah.

avatar

Suamiku tiap2 malam la buat benda ni sebab nak kempiskan perut dia..haha

avatar

mak aihhh crunches tu macam dahsyat je...perempuan byk nak buat lunges dan squats je, tapi elok gak tambah crunches ni

avatar

gambar dan tips paling dasyat neh !! Bestt boleh follow ..misi kempiskan perut hebat!

avatar

Tapi kita ni jenis yang malas nk bersenam.

avatar

Memang best tapi ada part yg x boleh buat pasai sangkut perut

avatar

terbaik.. kena buat senaman kardio dulu dalam 15 min, baru buat macam dalam gambar tu... lebih baik

avatar

Rajin dapat...xrajin mndapat hooo..

avatar

kalau perempuan bleh jugak ke wat teknik ni..nampak macam best

avatar

Wah siap praktikal skali..akanku amalkannye..thanks admin.

This comment has been removed by the author. - Delete
avatar

Bismillah,

9 senaman yang mudah dan sungguh wowww...!!!

jom singgah baca entri saya:
http://carehappytips.blogspot.com/2015/02/perut-buncit-selepas-berkahwin.html

avatar

kelihatannya melelahkan, tapi cukup efektif untuk menghilangkan tumpukan lemak di perut, boleh dicoba. nice share

avatar

konpem pecah lemak kat perot nih..... tapi ada juga orang yang buat tak berkesan sebab punca dia buncit ialah usus kotor dan tersumbat... bukan lemak di perot semata-mata

This comment has been removed by the author. - Delete
avatar

Asalamualaikum...ada hadapi maslah perut buncit..selain senaman ada lagi cara untuk membantu..mai whatsapp saya 0176607841. Insyaallah saya akan cuba bantu anda

avatar

Huhhh..boleh guna dan praktik ni..duk saje sekarang perut dah semakin naik pulak..haha

avatar

Bolehlah share dengan encik asben ni..memang beliau sangat2 perlu amalkan tips menarik ni..hehe

avatar

terima kasih atas informasinya :)

avatar

perghhh terasa pedas....

avatar

perlu sangat3 disiplin ni kan..

avatar

memang bagus......asal perut aq mcm owang ngandung tapi sekarang sopa batman.....hehehehehe

avatar

Kaedah ini berkesan dilakukan pada waktu pagi lepas bangun tido dan sebelum tido, lakukan secara konsisten in sha Allah perut akan kempis dengan cepat dan lebih berhasil menjaga badan bagi lelaki mahupun wanita

avatar

Tengok dlm gmbr mcm senang buat..mcm xpercaya boleh kuruskn perut..bile test buat sndiri baru paham kenapa dipanggil senaman kempiskan perut..gigil kauuuu..haha..btw,mohon halalkan ilmu..sgt berguna..

avatar

wah banyak nye step..no 6 mcm pyh je nk wat

avatar

untuk bagi uols mudah faham..otot otot tubuh adalah mesin pembakar lemak semulajadi yang berkerja 24 jam secara berterusan.sistem ni di panggil metabolisme. adalah perlu lakukan latihan dn senaman untuk memantapkan otot massa kita supaya lebih cepat lemak terbakar. stamina akan meningkat. tanpa kira usia..

Terima Kasih kerana sudi berikan komen di entri ini. Sila berikan komen yang berhemah. Sebagai penulis saya tidak bertanggungjawab terhadap setiap komen yang ditulis. Sebarang link aktif akan di buang secara automatik. Harap maklum.